Lucuma por, 100% BIO

  • Foszfor és vas forrás
  • 87% szénhidrát
  • Ételízesítő

2.990 Ft

Termékleírás

Lucuma por A lucuma íze édes és egyedi. Természetes foszfor- és vasforrás, ami segít fenntartani a normális energia hozamú anyagcserét. A vasnak nagyon fontos szerepe van még az immunrendszer helyes működésének fenntartásában, valamint csökkenti a szervezet fáradtság és kimerültség érzetét.

Összetevők: Organikus lucuma (Pouteria lucuma) por

Használat: Mindenféle desszertként felhasználható, mint fagylalt, vagy turmixként, tetszőleges mennyiségben, valamint csokoládés, vagy bármilyen növényi eredetű tej készítéséhez alkalmazható. A változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód alapvető fontosságú.

Származási ország: Peru.

Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó.

Tudj meg többet az organikus Lucuma porról

A Lucuma (magyarul sárga szapota), az Andok hűvös fennsíkjain őshonos, Pouteria lucuma nevű szubtrópusi fa érdekes gyümölcse. A gömbölyű vagy tojásdad formájú gyümölcs héja zöld, az egyetlen nagy fekete magot rejtő terméshús színe pedig a világossárgától a sötét narancssárgáig terjedhet. A lucuma egyedi ízének és állagának köszönhetően az egyik legnépszerűbb gyümölcs Dél- Amerikában. A friss lucuma terméshúsa szilárd, sűrű, száraz, édeskés. Íze – melyet néha a juharszirup és az édesburgonya keverékeként írnak le – kissé emlékeztet a mogyoróra. A lucuma gyümölcsöt már Peru bennszülött népei is ismerték: például a Mocsikák, az i. u. 1. és 7 század között élt dél-amerikai indiánok, akiknek temetkezései helyein a régészek a lucuma képével díszített kerámiaedényeket találtak.

Bár a PlanetBIO Lucuma por nagy mennyiségű szénhidrátot tartalmaz (87 %-ban), ennek csak a töredéke egyszerű cukor. Található benne fehérje (4 %), és kevés zsír (2,4 %). A PlanetBIO Lucuma por ezenkívül foszfor és vas forrás. A foszfor kiemelkedő szerepet tölt be a csontok és a fogak felépítésében és védelmében, illetve a sejtmembránok épségének megőrzésében, valamint hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, míg a vas részt vesz a szén-dioxid és az oxigénszállításban, a vörösvérsejt és a hemoglobin képződés, illetve a sejtosztódás folyamatában, támogatja az immunrendszer helyes működését, javítja az összpontosítást, hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, valamint enyhíti a fáradtság és kimerültség tüneteit. Az ásványi anyagok jelenléte miatt, a PlanetBIO Lucuma por nem csupán üres kalóriákat tartalmazó termék.

A PlanetBIO Lucuma por organikusan termesztett gyümölcsökből készül, melyeket betakarítás után gondosan válogatnak, tisztítanak, meghámoznak, majd kiszárítanak, végül pedig porrá őrölnek.

A PlanetBIO Lucuma por különleges aromájú és kellemesen édes ízű. Őshazájában, Peruban, az egyik kedvenc fagylalt, puding, és desszert alapanyag. A PlanetBIO Lucuma port nem édesítőszerként kell használni önmagában, hanem kiaknázva egyedi zamatát, inkább ételek ízesítésére. Korlátlan mennyiségben adhatja turmixokhoz, fagylaltokhoz, joghurtokhoz, kásákhoz, gyümölcssalátákhoz, illetve csokoládé készítményekhez, nyers desszertekhez, müzli szeletekhez, kekszekhez, süteményekhez, krémekhez és jégkrémekhez.

Tudta Ön, hogy…

…a lucuma egyik angol elnevezése az “eggfruit”, magyarul “tojásgyümölcs”? A név a gyümölcs húsára utal, melynek textúrája hasonló a keményre főtt tojássárga állagához.

… bár a lucuma jól érzi magát a legtöbb trópusi régióban, mégsem közkedvelt világszerte? Perun kívül Bolíviában, Chilében és Ecuadorban is honos, emellett előfordul Costa Ricán és néhány délkelet-ázsiai országban.

…az Inkák aranyának is nevezik? Beszámolók szerint a gyümölcsöt először 1531 tájt láthatta európai ember az Inka birodalom területén.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Lucuma por, 100% BIO”


− kettő = három

További információk

Súly 0.2 kg
Márka

PlanetBIO

Kiszerelés

150 g