Ételintolerancia vizsgálat 180 paraméterre

  • 180 féle étel vizsgálata
  • Laktóz, Kazein
  • Glutén, Mucin
  • Lisztek, Olajak
  • Zöldség-Gyümölcs
  • Tejtermékek
  • Húsok-Halak

14.000 Ft

Termékleírás

ÉTELINTOLERANCIA vagy ÉTELALLERGIA?

Sokan összetévesztik a kettőt.  Az ételintolerancia nem az ételallergia “divatosabb” neve. Az ételintoleranciáért az emésztőrendszer, az ételallergiáért az immunrendszer a felelős. A tüneteik sem egyformák.

Az ételallergia heves, gyors, gyakran azonnali immunválaszt vált ki az elfogyasztott étel után. Kialakulhat hasfájás, hányinger, viszketés, kiütés, megduzzadhat a torok, nehézlégzés, szédülés és súlyosabb esetekben anafilaxiás sokk is bekövetkezhet, ami egy életveszélyes állapot.

Az ételintolerancia tünetei sokszor órákkal, de van amikor napokkal később jelentkeznek az adott étel elfogyasztása után. A tünetek erőssége függ az elfogyasztott étel mennyiségétől és a gyakoriságától is. Előfordulhatnak az alábbi tünetek: puffadás, teltségérzet, gyomorbántalmak, bélpanaszok, székelési problémák, kiütés, ekcéma és más bőrproblémák. Amennyiben ezeket a kellemetlen és zavaró tüneteket Ön is tapasztalja, javasoljuk, hogy végeztessen el egy ételintolerancia vizsgálatot! Ha biztosra akar menni, kérje emésztőrendszeri vizsgálattal együtt!

Az ételintolerancia vizsgálaton konkrétan azt nézzük meg, hogy melyek azok a napi szinten fogyasztott élelmiszerek, amikből már esetleg „elege” lehet az Ön szervezetének. Megtudhatja, mely élelmiszerek fogyasztását kellene csökkentenie, esetleg szüneteltetnie.

Vizsgáljuk a különféle zsírok, olajok, diófélék, fűszerek, lisztfélék, és tejtermékek mellett a gliadint, glutént, tejfehérjét (kazein), tejcukrot (laktóz), tejzsírt (mucin), purint, de nézünk olyan alapvető dolgokat is, mint a kakaó, kávé, cukor, csokoládé, méz, mák, bor, sör, húsokat-halakat és a zöldségeket-gyümölcsöket. 

Az elektroakupunktúrás  vizsgálatunkat egy speciális mérőszonda segítségével a tenyér egy meghatározott pontján végezzük, ami fájdalommentes, ezért bátran ajánljuk mindenkinek, a kicsiktől az idősekig egyaránt.

Kismamák, pacemakerrel rendelkezők, és többszöri infarktuson átesett betegek nem vehetnek részt a vizsgálaton!

Az állapotfelmérés preventív jellegű, nem orvosi vizsgálat, nem helyettesíti a klinikai, vagy laboratóriumi vizsgálati eredményeket.

Az alábbi paramétereket vizsgáljuk a szűrés során:

– Gliadin, glutén, kazein, laktóz, mucin, purin, gombák, penészek, fehérbor, vörösbor, sör, méz, csokoládé, cukor, só, mustár, dió, kesudió, kókuszdió, paradió, pekándió, mandula, mogyoró, pisztácia, szezámmag, élesztő, ecet, kakaó, kávé, zöldtea, fekete tea, mák, kukorica, búzakorpa, hántolt köles, hajdina, rizs, lisztek ( árpa, kukorica, rozs, szója, zab, tönköly, búza), növényi olajok ( napraforgó, oliva, repce, szója, len, pálma ), margarin, vaj, kakaóvaj, disznózsír, háj, zselatin, szója, tofu, joghurt, kefír, sajt, kecske sajt, író, tej ( juh, kecske, tehén), tejföl, túró, tojásfehérje, tojássárgája, ánizs, babérlevél, bazsalikom, boróka, bosr, borsmenta, cayenne bors, citromfű, curry, édeskömény, estragon, feketebors, gyömbér, chilli, kakukkfű, kapor, kardamon, kömény, koriander, kurkuma, majoranna, paprika, petrezselyem, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, szurokfű, törött fahéj, zsálya.

– Borjú, csirke, disznó, kacsa, marha, nyúl, pulyka, ürü, fácán, őz, szarvas, vaddisznó, angolna, hering, homár, kagyló, lazac, lepényhal, makréla, pangasius, pisztráng, ponty, rák, osztriga, szardínia, tőkehal, tonhal.

– Bab, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, csicseriborsó, étkezési gombák, fejes saláta, fokhagyma, hagyma, kapor, káposzta, karalábé, karfiol, kelbimbó, lencse, olíva, paprika, paradicsom, petrezselyem, póréhagyma, rebarbara, retek, sárgarépa, spenót, sóska, uborka, vajbab, zeller, alma, ananász, banán, citrom, cseresznye, egres, eper(földi), fekete áfonya, feketeribizli, grapefruit, kiwi, körte, málna, mandarin, meggy, narancs, őszibarack, piros ribizli, sárgabarack, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Ételintolerancia vizsgálat 180 paraméterre”


nyolc − nyolc =