Élelmiszer-adalékanyagok szűrése (E-számok)

  • Adalékanyagok
  • Tartósítószerek
  • Édesítőszerek
  • Színezőanyagok

14.000 Ft

Termékleírás

Adalékanyagok, vajon károsak? Lehet, hogy teljesen ártalmatlanok?

Erről megoszlanak a vélemények. Abban azért egyet érthetünk, hogy minden iparilag feldolgozott élelmiszerben egyre több adalékanyagot találni. Hallani olyan híreket, hogy „mellékhatásként” akár allergiás tüneteket, emésztőrendszeri problémákat, hiperaktivitást, autoimmun betegségeket, hormonális, és bőrproblémákat is okozhatnak egyes adalékanyagok. Viszont az élelmiszergyártók szerint, nem károsak az egészségre. Érdekes ellentmondás. Egy biztos, napi szinten vásárolunk, és fogyasztunk olyan feldolgozott élelmiszereket, amik kivétel nélkül tartalmaznak különböző adalékanyagokat!

Ön is megnézi az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett E-számokat?

Az emberek nagy része élelmiszerek vásárlásakor azok árát, eltarthatóságát, esetleg energiatartalmát és egyéb tápértékeit nézi meg a címkén. Egyre többen vannak azonban azok, akik tüzetesebben megvizsgálják az áruk összetételét, így az E-számokkal jelölt összetevőket is. Ahhoz, hogy az ilyen módon jelölt adalékanyagok értelmezhetőek legyenek, szükség van egyfajta háttérismeretre. Lehet nézegetni a kedvenc termékei címkéjén felsorakozó E-számokat, de abból még nem fogja tudni, hogy az Ön számára “előnyös”-e a fogyasztásuk, vagy nem. Itt figyelembe kellene vennie a ADI-értékeken (acceptable daily intake=elfogadható napi fogyasztás) túl, még azt a tényt is, hogy egy adalékanyag más kemikáliákkal, vagy élelmiszer-összetevőkkel ha reakcióba lép, akkor vajon mit vált ki a szervezetében. Erre viszont a gyártók vizsgálatai már nem terjednek ki!

Összeállítottunk Önnek egy olyan vizsgálatot, melynek során kiderül ha valamelyik élelmiszer-adalékanyag mennyisége esetleg felhalmozódott a szervezetében, ezáltal könnyebben beazonosíthatja azokat az élelmiszereket, amikben ezek az adalékanyagok a leggyakrabban megtalálhatók. Közel 80 adalékanyagot vizsgálunk, vannak köztük színezőanyagok (E100-tól), tartósítószerek (E200-tól), antioxidánsok (E300-tól), állományjavítók, zselésítőanyagok, sűrítő-és szilárdító anyagok (E400-tól), savasság szabályozók, szervetlen sók (E500-tól), ízfokozók, ízmódosítók (E600-tól), édesítőszerek (E900-tól), és módosított keményítők (E1000-től) is.

Jöjjön el egy “E-számok” szűrésre, és tudja meg, hogy az Ön szervezetét terhelik-e a leggyakrabban előforduló élelmiszer-adalékanyagok!

Figyelem!  Kismamák, Pacemakerrel rendelkezők, és többszöri infarktuson átesett betegek nem vehetnek részt a vizsgálaton!

Az állapotfelmérés a megelőzésről szól, nem orvosi vizsgálat, és semmilyen klinikai vagy laboratóriumi vizsgálati eredményt nem helyettesít.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Élelmiszer-adalékanyagok szűrése (E-számok)”


− négy = kettő