Camu Camu por, 100% BIO

  • Természetes C vitamin
  • Immunerősítés
  • Antioxidáns

6.490 Ft

Termékleírás

Camu Camu por, organikus táplálékkiegészítő

Összetevők: Organikus camu camu (Myrciaria dubia) por
Latin: Myrciaria Dubia

Használat:Ajánlott napi mennyiség: 1.5 g (1/2 teáskanál). Gyümölcs vagy zöldséglevekhez, turmixhoz vagy vízhez keverve fogyasztandó. Szükség esetén édesítőszer (kókuszcukor) adható hozzá.

Származási ország: Peru.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.

A változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód alapvető fontosságú. Az ajánlott napi beviteli mennyiség túllépése nem javasolt. Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot. Gyermekektől távol tartandó!

Tudj meg többet a camu camu porról:

A camu camu bogyók az Amazonas esőerdőinek, elárasztott földjein található trópusi cserjék (Myrciaria dubia) gyümölcsei. Alakjuk és méretük az olívabogyóhoz hasonlítható, míg színük az érés során pirosas zöld és sötét lila között váltakozik. Az Amazonas vidékén élő őslakosok a legesősebb évszakok alatt gyűjtik be ezeket, egyenesen a kenuikból és évezredek óta hagyományos orvosságként használják őket.

A camu camu egy kivételesen jó C-vitamin forrás, mely világhírű superfood-dá teszi a terméket. Közismert, mint a világ egyik legjobb C-vitamin forrása, ami a teljes tömeg 2-3%-át teszi ki a friss bogyókban, míg a PlanetBIO camu camu por 12% C-vitamint (szárazanyagú) tartalmaz.Ennek tartalma az éretlen gyümölcsökben a legmagasabb. A C-vitaminon kívül, a PlanetBIO camu camu por rostokat, fehérjéket és semmi zsírt nem tartalmaz

A PlanetBIO camu camu por legfőbb összetevője, a C-vitamin, egy erős antioxidáns. Semlegesíti a gyökök káros hatását, melyek folyamatosan és spontán alakulnak ki a testünkben. A camu camu hozzájárul az oxidatív stressz elleni sejtek védelmében. Úgyszintén, hozzájárul az immunrendszer normál funkciójához, a fáradtság, kimerültség csökkentéséhez, a normál energia hozamú anyagcseréhez és a normális élettani funkciókhoz. Míg a legtöbb állat képes a szervezetében a C-vitamin szintetizálására, az emberek kizárólag étrenddel való bevitelre hagyatkoznak.

A PlanetBIO camu camu por éretlen gyümölcsökből áll, melyeket márciustól júliusig takarítanak be. Miután betakarítják őket, a friss bogyókat összezúzzák és 60°C-on addig szárítják, míg a víz elpárolog belőle. A szárított pépet porrá finomítják, mely a PlanetBIO camu camu por végterméke. A PlanetBIO camu camu 12 hektárnyi ültetvényen van termesztve, mely követi a természet-barát permakultúra elveit. Az európai, ökológiai gazdálkodás előírásait követve, semmiféle növényvédő szer vagy műtrágya nincs használatba véve.

A magas C-vitamin tartalmának köszönhetően, a PlanetBIO camu camu por erősen savanyú és enyhén kesernyés ízű. Javasoljuk, hogy 1 teáskanálnyi port keverjen el vízzel, gyümölcs-vagy zöldséglevekkel, turmixokkal vagy más, nem tejtermékekkel. Ízlés szerint, édesíteni lehet természetes édesítőszerekkel (mint például PlanetBIO kókusz cukorral).

Tudta, hogy … ?

… egy átlagos, vad camu camu fa évente 12kg gyümölcsöt terem. Intenzív trágyázással, sokkal magasabb hozam is elérhető, de ugyanakkor a gyümölcs minőségének romlását eredményezi.

… a camu camu növény rendkívül toleráns az árvizekkel szemben. Öt hónapig is képes a gyökereivel teljesen a víz alatt elélni.

… a világpiacon levő camu camu iránti kereslet növekedése veszélybe sodorta a sok, vadonban növő camu camu gyümölcsök számát. A megoldás az ültetvények és az organikus termesztés kereskedelmi növelésében rejlik – ezért fontos, hogy mi, mint fogyasztók melyik terméket választjuk.

… a legtöbb állatfaj saját maga szintetizálja a C-vitamint. Az emberek, valamint a tengerimalacok, egyike a pár kivételnek.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Camu Camu por, 100% BIO”


kettő + = három

További információk

Súly 0.14 kg
Márka

PlanetBIO

Kiszerelés

100 g